Emelkedéssel nyitott Amerika

Az amerikai tőzsdeindexek emelkedéssel indították a hetet. A kereskedés kezdetén mindhárom fő Wall Street-i mutató a pozitív tartományban tartózkodott.
NAPI, 2011. február 28. hétfő, 16:38
Fotó:

Az amerikai tőzsdeindexek emelkedtek hétfőn, miközben az olaj ára mérséklődött. A jó hangulatot megalapozta még a New York-i Fed elnökének gazdasági fellendülésről adott optimista nyilatkozata.

A DJIA indexe 0,8 százalékkal, az S&P 500 0,7, a Nasdaq pedig 0,5 százalékkal állt a pénteki záró felett.

A nyitást követően vegyes makroadatok láttak napvilágot, de a hangulatot ez sem rontotta el. A chicagói BMI kellemes meglepetést okozott, míg a függőben lévő lakásértékesítési adatok esetén a decemberi kiigazított adat negatív meglepetés volt az elemzőknek. 

Emellett az amerikai keresetekről is közöltek adatokat: a jövedelmek az elemzői várakozásokhoz képest nagyobb mértékben nőttek, ugyanakkor a vártnál kevesebbet költöttek a tengerentúli fogyasztók. Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK