Emelkedéssel nyitott Európa

A fő nyugat-európai indexek emelkedéssel indították a hetet.
Napi.hu, 2014. március 17. hétfő, 09:43
Fotó: Napi.hu

Az FTSE-100 és a CAC-40 0,2, a DAX 0,1 százalékos pluszban nyitott, a Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékkal erősödött. A periféria indexei is emelkedéssel nyitottak: az FTSE MIB 0,8, az IBEX-35 0,7 százalékos nyereségben járt.

A Vodafone 1 százalékos emelkedésben volt, miután a telekomtársaság megegyezett a spanyol kábeltársasággal, az Onoval.

Hétfőn a befektetői figyelem középpontjában főleg az ukrán helyzet áll majd, miután a vasárnapi krími népszavazáson a többség Oroszországhoz való csatlakozás mellett szavazott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK