Emelkedéssel nyitott New York

A nemzetközi értékpapírpiacok megnyugvással, és ennek köszönhetően indexemelkedéssel üdvözölték hétfőn az olasz kormány megalakulását.
MTI-Eco, 2013. április 29. hétfő, 15:56
Fotó: Napi.hu

Nyitáskor az amerikai tőzsdeindexek is erősödtek. New Yorkban a kereskedés kezdetén a Dow 0,24 százalék, az S&P 500 index 0,31 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,42 százalék emelkedést mutatott.

Pénteken a várakozásoktól elmaradó első negyedévi GDP-növekedési adat, illetve a Michigan Egyetem és a Reuters hírügynökség áprilisi fogyasztói bizalmi indexe húzta le az árfolyamokat New Yorkban, bár a Dow indexet a jól teljesítő Hewlett-Packard- és Chevron-részvények a felszínen tartották. A Dow 30 index 0,08 százalékos emelkedéssel zárt pénteken, miközben az S&P 500 index 0,18 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,33 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK