Emelkedéssel zárt a New Yorki tőzsde

Több kedvező vállalati hír hatására már a kereskedés kezdetén emelkedett szerdán a New York-i tőzsde DJIA indexe és a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója, amelyek tovább erősödtek, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed váratlanul 50 bázisponttal csökkentette az irányadó kamatot. A Nasdaq piacának technológiai papírokkal telített Composite indexe 8,12 százalékkal (156,22 ponttal) 2079,44 pontra erősödött. A 30 vezető iparvállalat DJIA mutatója 3,91 százalékkal (399,10 ponttal) 10 615,83 pontra nőtt.
Molnár Csaba, 2001. április 19. csütörtök, 08:23
Fotó:

A nap legfontosabb bejelentése az volt, hogy a Fed idén immár másodszor kamatot csökkentett két kamatalakító ülése közötti időszakban. A kamat 4,5 százalékra süllyedt. Elemzők egyetértenek abban, hogy az idei év eddig eltelt időszakában végrehajtott 200 bázispontú kamatcsökkentés megalapozta a részvények tartós drágulását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK