Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A német DAX index 2,06 százalékot emelkedett 5714 pontra, a francia CAC 40 index 1,64 százalékkal állt feljebb pénteki záróértékénél 3770 ponttal, a brit FTSE 100-as index pedig 0,96 százalékot kúszott feljebb 5406 pontra.

A National Bank of Greece részvényei egy hónapos rekordot döntöttek, 5,1 százalékos emelkedéssel. A BHP Billiton és a Rio Tinto Group papírjai is feljöttek - előbbi 3,2 százalékkal, utóbbi 3,1 százalékkal drágult-, miután a chilei földrengés felhajtotta a fémárakat. A Prudential részvényei 12 százalékkal zuhantak a hírre, amely szerint megveszi az American International Group ázsiai egységét. A HSBC Holdings 5,2 százalékkal estek gyorsjelentésére, 5,83 milliárdos profitja elmaradt az elemzői várakozásoktól.

Olli Rehn, a gazdasági és pénzügyi területért felelős EU-biztos, miután találkozott George Papandreou miniszterelnökkel, kijelentette Görögországnak újabb módszereket kell felvázolnia a költségvetési hiány csökkentésére. A német törvényhozók szerint készülőben van egy terv, amely szerint az eurórégióba tartozó országok 25 milliárd euró támogatást nyújtanának az országnak.

Az európai tőzsdéken a befektetők hangulatán az is segített, hogy az eurózóna gyáripari indexe a januári 52,4 pontról 54,2 pontra emelkedett februárban. Ez meghaladja az első becslést (54,1 pont) és 2007 augusztusa óta a legmagasabb érték.

Az euró/dollár ma oldalazgatott, hétfőn délután hat óra körül a dollár euróval szembeni keresztárfolyama 1,35-ös szinten állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!