Emelkedéssel zárt New York

A harminc vezető iparvállalat DJIA indexe 72,73 ponttal, azaz 0,60 százalékkal 12 261,42 pontra nőtt.
MTI-Eco, 2011. június 29. szerda, 22:32
Fotó:

Az S&P 500-as mutató 10,75 ponttal, 0,83 százalékkal 1307,42 pontra emelkedett.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 11,18 ponttal, 0,41 százalékkal javult és 2740,49 ponton zárt.

A tőzsdemutatók emelkedéssel indítottak. Az indexek a görög parlamenti szavazás eredményének ismertetése után rövid időre mínuszba fordultak, de röviddel később már megint a keddi záró érték felett mozogtak.

Az egyik kereskedő azt mondta, hogy a piacokra jellemző, ami történt. Valamire számítottak a befektetők és ezt beárazták, majd amikor megtörtént, amit vártak (azaz a sikeres görög parlamenti szavazás), eladás kezdődött. Most ismét megkezdődött a kockázatvállalás, amitől hetekig, mint a tűztől féltek a befektetők, és emiatt drágulnak a részvények - tette hozzá a kereskedő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK