Emelkedéssel zárt Nyugat-Európa

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn, az év első kereskedési napján, amikor a térség egyik legfontosabb piaca, a londoni még nem nyitott ki.
MTI, 2017. január 2. hétfő, 21:06
Fotó: Reuters

A frankfurti DAX-30 index 1,02 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,37 százalékos növekedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,53 százalékkal erősödött, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója pedig 0,55 százalékkal emelkedett.

Az európai tőzsdezáráskor - 17.30 órakor - az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 11 cent (0,19 százalék) csökkenéssel 56,74 dolláron állt.

Londonhoz hasonlóan, New Yorkban is csak keddtől működnek a tőzsdék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK