Emelkedéssel zárta a hónapot Európa

Háromheti mélypont után emelkedéssel zárták február utolsó kereskedési napját a vezető európai tőzsdeindexek.
NAPI, 2010. február 26. péntek, 18:13
Fotó:

Pénteken a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 1,45 százalékkal erősödött, a frankfurti fő mutató, a DAX-30 1,20 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 1,87 százalékkal drágult.

A tavalyi évi számait a hét utolsó napján közlő Bayer részvényeinek árfolyama a anp elején még 4 százalékkal estek vissza, a nap végére azonban már 1,5 százalékra olvadt a mínusz. Igaz így is a legrosszabbul szereplő részvény lett a néet Dax kosarában.

A spanyol Telefonica 1,8 százalékos emelkedéssel kezdte a napot, miután jelentése szerint tavalyi eredményei a várakozásoknak megfelelően alakultak, illetve kismértékben megemelte idei kilátásait. A nap végére azonban csak 0,3 százalék maradt meg a pluszból.

A Saint-Gobain, Európa legnagyobb építőipari szállítója 5,7 százalékkal forgott drágábban előző zárásánál a kereskedés elején, miután a társaság bejelentette nem csökkenti a részvényei után járó osztalékot, illetve további költségcsökkentéseket hajt végre. A nap végére 2,5 százalékos pluszt tudott megtartani a társaság.

A Lloyds Banking Group árfolyama 4,4 százalékkal esett vissza, miután éves jelentése a vártnál nagyobb veszteségről, illetve a rossz hitelek növekvő arányáról adott számot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK