Az elektronikai cikkeket forgalmazó Radioshack cég profitriadója némileg kérdésessé tette ugyan, hogy visszaáll-e a fogyasztói kiadások korábban tapasztalt szintje, ám a befektetők inkább a Home Depot és a Lowe's optimizmusra okot adó számaiban bíztak. Az is a részvényárfolyamok emelkedése irányába hatott, hogy a philadelphiai, a chicagói és a San Francisco-i Fed elnöke egybehangzóan kijelentette: a jelenlegi kamatok elég alacsonyak a fogyasztás ösztönzéséhez, és a gazdaság lendületbe hozásához. Az AOL megállapodása az AT&T-vel a Time Warner Entertainmentről, illetve a HBO-ról, melynek értelmében a fenti cégek teljesen a médiabirodalom ellenőrzése alá kerülnek, magasba húzta mindkét cég részvényeinek árfolyamát. A Philip Morris a vesztesek táborát erősítette, miután a Goldman Sachs egyik elemzője abbéli véleményének adott hangot, hogy a cégnek továbbra is szembe kell néznie a dohányosok által indított perekkel, ráadásul az árcsökkentések is visszafogják a Philip Morris-papírok drágulását. A brókercégek részvényei sem jártak jobban, a Salomon Smith Barney elemzője ugyanis e szektort illetően óvatosságra intette a befektetőket, s egyúttal az iparág zászlóshajóinak papírjait le is minősítette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!