Emelkedéssel zártak a nyugat-európai piacok

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók szerdán - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. augusztus 16. szerda, 18:31
Fotó: Reuters

A londoni FTSE100 index 0,68 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,72 százalékos emelkedéssel, a párizsi CAC-40 mutató 0,74 százalékos plusszal fejezte be a napot.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 7 cent csökkenéssel, 50,73 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,32 százalék pluszban volt, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,34 százalék, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,47 százalék emelkedést jelzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK