Tokióban a japán Nikkei-225 index 0,50 százalékos, 73,14 pontos emelkedéssel 14 696 ponton, kéthetes csúcson zárt. A pénteki kereskedés vegyesen alakult, de a tőzsdezárás előtt megerősödött a befektetők részvényvásárlási kedve. Legjobban a brókercégek és a légi fuvarozó társaságok papírjai teljesítettek.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,15 százalékkal, 3,03 ponttal nőtt, és 1981 ponton fejezte be a napot. A Kospi heti szinten 2,4 százalékkal erősödött, és idén az eddigi legmagasabb értékén zárt. Egyes nehézipari cégek, főleg hajóépítő vállalatok járultak hozzá a Kospi index emelkedéséhez, ezzel ellensúlyozva a vegyes ipari és kiskereskedelmi makrogazdasági adatokat.

Sydneyben az ausztrál S&P/ASX-200 index 0,31 százalékos, 16,81 pontos emelkedéssel 5366 ponton végzett. A tőzsdei kereskedés volumene mérsékelt volt, az ausztrál bankok részvényei az ausztrál dollár erősödéséből profitáltak, a bányaipari cégeknek egyes nyersanyagok drágulása tett jót.

A tokiói tőzsdezárás idején még nyitva tartó kínai piacok vegyesen teljesítettek. A fontosabb ázsiai tőzsdék közül egyedül a sanghaji gyengült, 0,03 százalékkal. A hongkongi tőzsde 1,16 százalékos erősödést mutatott. Hongkongban főleg a bankok részvényei drágultak, Sanghajban a nulla százalék körüli változás a biztosítási és energetikai cégek gyengélkedése és az ingatlanpiaci vállalatok részvényei iránti élénkebb kereslet eredőjeként alakult ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!