Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ázsiai tőzsdék az elmúlt napokban apátiába süllyedtek, pénteken azonban ismét kivirultak részben annak a hatására, hogy Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke csütörtökön további jegybanki élénkítő intézkedésekre utalt, miközben emelkedni kezdett a kőolaj ára, és ázsiai tőzsdezáráskor már 30 dollár fölött állt.

Tokióban a Nikkei-225 index tavaly szeptember eleje óta legnagyobb, napon belüli százalékos emelkedéssel, 5,88 százalékkal 16 958,53 pontra ugrott.

A már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 2,11 százalékkal, az ausztrál 1,07 százalékkal, a tajvani pedig 1,20 százalékkal erősödött a hét utolsó kereskedési napján.

A tokiói zárás után a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 3,19 százalékos, az indiai börze 1,60 százalékos pluszban állt a csütörtöki záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!