Kereskedés közben ennél is jelentősebb, csaknem másfél százalékos erősödést is regisztrálhatott a tőzsdei mutató, amely következtében az index megközelítette a 11200 pontot. A Nikkei végül 16 hónapos csúcson állapodott meg. Különösen bankok és a befektetői tanácsadócégek részvényei drágultak. A Nomura részvényeinek ára például 6,5 százalékkal emelkedett, a Daiwáé pedig még ennél is nagyobb mértékben, 7,6 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!