Az ÁKK 30 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 25 milliárd forintért 10 éves és 10 milliárd forintért 20 éves lejáratú államkötvényt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 67,9 milliárd forint ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 45 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 3 bázisponttal magasabb, 1,45 százalékos átlaghozamon. (Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 1,47 százalékos referenciahozam alakult ki.)

A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 84,6 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 37,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 5 bázisponttal magasabb, 2,33 százalékos átlaghozamon. í(A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 2,35 százalék volt.)

A 20 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 31,9 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 15 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,80 százalék volt, 25 bázisponttal magasabb az előző, január 7-én tartott, aukción kialakult átlaghozamnál - írja az MTI. (A szerdai másodpiaci referenciahozam a 20 éves lejáratú kötvényekre 2,76 százalék volt.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!