Emelkedett a Nikkei

Kismértékben emelkedett a hét első kereskedési napján a tokiói értéktőzsde mutatója.
NAPI Online, 2004. december 20. hétfő, 08:08
Fotó:

A Nikkei 225 ugyanis a 11 103,42 ponton zárt, ami 0,23 százalékkal magasabb, mint a múlt pénteki mutató. A növekedés elsősorban a folyadékkristályos monitorokat és televízikókat gyártó cégek, ezúttal különösen a Sony, illetve a fém- és az olajipari vállalatok részvényeit érintette. (Utóbbi leginkább annak a következménye, hogy a fémárak az elmúlt héten emelkedetek.) Ezzel szemben a gyógyszeripai társaságoknak nem volt jó napjuk, ugyanis döntő többségük olcsóbb lett, a Pfizer és az AstraZeneca bejelentése nyomán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK