Emelkedett Amerika - bajban a bankszektor

Erősödéssel zárták a hét utolsó napját a főbb amerikai részvényindexek, a Dow 0,2 a Nasdaq 0,6 százalékkal javult. Az optimista hangulat a kiváló munkaerőpiaci adatoknak volt köszönhető.
NAPI Online, 2007. november 3. szombat, 11:26
Fotó:

A csütörtöki zuhanást követően elsősorban a kedvező munkaeerőpiaci jelentésnek köszönhetően váltak optimistává a befektetők. A nem mezőgazdasági szektorokban a várt 85 ezerrel szemben 166 ezer új munkahely jött létre októberben, aminek köszönhetően enyhültek e recessziós félelmek.

Az ismét jelentősen emelkedő olajár jót tett az energiaszektor szereplőinek, emelkedett a Schlumberger és a Halliburton árfolyama. Jól szerepeltek a technológiaia papírok is, miután a befektetők a lakossági fogyasztás emelkedésére  számítanak: az Intel és a Google több mint egy százalékkal értékelődött föl.

Tovább folytatódott azonban a pénzügyi szektor kálváriája, a hét második felében leminősítésekről és újabb  veszteségleírásokról szóltak a hírek. A Merrill Lynch közel nyolc százalékkal szakadt azt követően, hogy a Deutsche Bank leminősítette a cég részvényeit, mindeközben a hét utolsó két napján tíz százalékkal zuhanó Citigroupnál már a vezérigazgató távozásáról szóltak a hírek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK