Emelkedett az éves DKJ-hozam is

Az aukciókon tapasztalható hozamnövekedésből a tizenkét hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek sem maradtak ki, bár itt a rövidebb lejáratokhoz képest mérsékeltebb volt az emelkedés.
Ádám Viktor, 2003. február 27. csütörtök, 12:34
Fotó:

Az egyéves papírok mai aukcióján az átlaghozam 49 bázisponttal magasabb szinten alakult ki, mint a két héttel ezelőtti árverésen, a tegnapi másodpiaci benchmarkot viszont 6 bázisponttal múlja alul.
Az értékesítésen a hozamok 6,30 és 6,37 százalék között alakultak, az átlaghozam 6,34 százalékon alakult ki.
A közel háromszoros túljegyzés láttán az Államadósság Kezelő Központ 35-ről 40 milliárd forintra emelte az értékesített mennyiséget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK