Emelkedett az ötéves kötvény hozama, gyengült a forint

A másodlagos állampapírpiacon akárcsak pénteken, hétfőn is felfelé vették az irányt a hozamok, legalábbis a hosszabb, többéves futamidejű papíroknál. Az ötéves kötvény referenciahozama egyenesen 16 bázisponttal emelkedett, a 3, 10 és 15 éves mutatók 5–7 ponttal nőttek. A rövidebb futamidőknél nem volt lényeges változás, azok változatlanul közel állnak az évi 9 százalékos jegybanki alapkamathoz.
NAPI, 2002. június 17. hétfő, 19:14

A bankközi devizapiacon a forint kissé tovább gyengült, délután az intervenciós sáv közepétől számított 12,08 százalékon állt, ami 19 bázispontos csökkenést jelent. A gyengülést a külföldiek állampapír-eladásaival magyarázzák. Az eurót délután 242,65-242,80 forinton jegyezték, a dollár két forintot erősödve 257,30-257,60 forinton zárt.
A bankközi forintpiacon az overnight kamat évi 7,50-7,90 százalékon állt, ami nem jelent érdemleges változást, csupán az ársáv szűkült kissé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK