Röviddel 18 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 5,59 dollárral (5,55 százalékkal) 106,28 dollárra emelkedett. Ugyanekkor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta ára hordónként 5,91 dollárral (6 százalékkal) 104,44 dollárra nőtt.

A csütörtöki növekedés ellenére a Brent jegyzése több mint 5 százalékkal csökkent a hét eleje óta a világgazdasági recessziótól való félelem hatására.

Délután közölte az amerikai energiaügyi minisztérium, hogy az Egyesült Államok kereskedelmi olajkészlete 8,23 millió hordóval, 423,8 millió hordóra nőtt a múlt héten. Nyolc hét óta ez volt a legnagyobb növekedés.

A benzinkészlet 2,5 millió hordóval, 219,11 millió hordóra mérséklődött, míg a feldolgozott olajtermék-készlet 1,27 millió hordóval, 111,14 millió hordóra csökkent.

Szakértők az olajkészletek 1,55 millió hordós csökkenésére, a benzinkészletek 1,05 millió hordós mérséklődésére, és a feldolgozott olajtermék-készlet 1 millió hordós növekedésére számítottak - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!