Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BÉT indexe fél háromkor 1,9 százalékos többlettel 20 792 ponton állt. A Mol 3,9 százalékos ugrással 20 700-on cserélt gazdát, az MTelekom 2,8 százalékos drágulással 958 forinton forgott, az OTP 1,2 százalékot javítva 7340-en állt. A gyógyszerszektor nem teljesített ilyen jól, hiszen a Richter 0,2 százalékkal 34 150 forintra süllyedt, az Egis pedig mindössze 0,1 százalékkal erősödött, 18 795 forintra. Barcza György, az ING Bank elemzője szerint az emelkedés annak tudható be, hogy a jelek szerint véget ért a múlt hetet jellemző globális eladási hullám, és elindult visszafelé a tőke. A Concorde hírlevele szerint egész délelőtt semleges képet mutatott a Mol pozíciója, mikor nem sokkal 13 óra előtt új vevők léptek a piacra. A most érkező vételekkel párhuzamosan a főként energiaipari vállalatokat magába tömörítő orosz index is emelkedni kezdett. A Mol árfolyamára valószínűleg kedvezően hat a Mexiói-öböl partjai felé tartó Wilma trópusi vihar, ami egyébként a WTI olaj árát is 1,4 dollárral feljebb hajtotta. Az OTP piacán egész nap folyamatos eladások voltak láthatók, az árfolyam-emelkedés ellenére kisebb mértékű disztribúció zajlik a bankpapír piacán. A gyógyszerpapíroknál a Richter esetében lehet komolyabb eladói nyomást tapasztalni, az Egisnél nem láthatunk érdemi elmozdulást az intézményi egyenlegek terén. A Magyar Telekom esetében is az amerikai piacok nyitása után, kora délután érkeztek meg a nagyobb vételi megbízások és a vételek arány azóta is dinamikus mértékben növekszik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!