A Royal Bank of Scotland papírjai egészen szédületes 6,3 százalékot ugrottak Londonban, a francia Credit Agricole részvényeinek árfolyama 2,8 százalékot emelkedett. A bankpapírok felértékelődésében szerepet játszhat, hogy a Credit Suisse a makróadatok kedvező alakulása miatt felértékelte az európai pénzügyi szektort, illetve az európai hatóságok bejelentették, hogy melyik 91 bankot vetik stressz teszt alá. A londoni FTSE 100 1,1 százalékot, a frankfurti DAX 0,5 százalékot, a párizsi CAC-40 pedig 0,9 százalékot emelkedett a szerdai záráshoz képest a csütörtöki nyitást követő percekben.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!