Az emelkedés sörgyártó Anheuser-Busch sörgyártó második negyedéves, a várakozásokat felülmúló eredményének köszönhető, mely az egész szektort magával húzta. A sörgyártó részvényei közel 5 százolékot emelkedtek a hírek hatására. Tovább tüzelte a növekedést a világ legnagyobb szélturbina-gyártója, a Vestas, amely Ausztrália legnagyobb szélenergia projektjében vehet részt, illetve a szintén várakozásokon felül teljesítő, mai napon 7 százalékot emelkedő napelemgyártó Q-Cells. Az indexek szereplését azonban rontotta, hogy az uniós ipari termelés 0,1 százalékot visszaesett júniusban. Az FTSE-100 fél egy körül 0,36, a francia CAC-40 0,1 százalékos emelkedést könyvelhetett el. A német DAX nem tudott zöldre váltani, az index 0,1 százalékkal kevesebbet ért fél egykor.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!