A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Erős volt a hét a BÉT-en, amely egyrészt a nemzetközi hangulatnak, másrészt a jövő heti osztalék-fordulónak tudható be - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvényüzletkötője az MTI-nek. A vezető papírok közül pénteken egyedül gyengélkedő Magyar Telekom az alacsony kereslet miatt zárt mínuszban. Az OTP viszont elérte a múlt év november elejei árfolyamot és immár egy hete folyamatosan emelkedik - tette hozzá a szakértő.

A Mol 65 forinttal, 0,47 százalékkal 13 780 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 1,05 százalékkal 4800 forintra nőtt, forgalmuk 6,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,22 százalékkal 323 forintra csökkent, forgalma 395,1 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 30 forinttal, 0,71 százalékkal 4250 forintra emelkedett, a részvények forgalma 898,7 millió forintot ért el.

A BUMIX 1528,81 ponton zárt pénteken, ez 0,09 pontos, 0,01 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!