Emelkedő amerikai mutatók

A kiváló cégeredményeknek és -híreknek, a szelídülő inflációnak és csökkenő olajárnak köszönhetően tegnap emelkedtek az amerikai tőzsdeindexek. A Nasdaq több mint egy százalékos emelkedéssel 2031 ponton, a Dow Jones pedig hasonló nyereség után 10 464 ponton fejezte be a kereskedést.
Madarász János, 2005. május 19. csütörtök, 08:44
Fotó:

A tengerentúlon a vártál kedvezőbb inflációs adatoknak örülhetett a piac. Az energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó, úgynevezett maginfláció és a csökkenő olajár vásárlói többséget generált a parketteken. Ennek köszönhetően már a nap elején pluszba lendültek az indexek.
A Hewlett-Packard jegyzése jelentősen emelkedett, miután a cég üzleti évének második negyedében elért közel 10 százalékos eredménybővülés és több mint 7 százalékos bevételnövekedés a chipszektorra irányította a figyelmet. A részvények árfolyamára az is kedvezően hatott, hogy a cég új, ambíciózus terveket dolgozott ki a költségek csökkentésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK