Emelkedő indexek a New York-i nyitásban

New Yorkban jelentős, egy százalékot meghaladó indexerősödéssel indult az idei első, szerdai kereskedés.
MTI-Eco, 2013. január 2. szerda, 16:14
Fotó: Napi.hu

Ennek oka, hogy az Egyesült Államokban az utolsó pillanatban megállapodás született az úgynevezett költségvetési szakadék elkerüléséről. A kereskedés első perceiben a DJIA indexe 1,14 százalék, az S&P mutató 1,29 százalék, a Nasdaq Composite 2,46 százalék pluszban állt.

Tőzsdenyitáskor a londoni, a frankfurti és a párizsi börzék mutatói 2 százalékot meghaladó pluszban álltak.

A New York-i értéktőzsde kedden zárva volt. Hétfőn, a tavalyi év utolsó munkanapján a DJIA-30 1,28 százalékkal, a S&P-500 1,69 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 2 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK