Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az olajcégek közül a brit BP és a francia Total 1 százalékkal mozdult felfelé. Az olaj ára szeptemberi szállításra 1,25 dollárral emelkedett 64,25 dollárra. A technológiai szektorban az STMicroelectronics 1,2 százalékkal drágult, miután a Credit Suisse First Boston elemzői tíz százalékkal megemelték célárfolyamát 16,5 euróra. A német részvényárfolyamok, az euró és a kötvényhozamok is lefelé csúsznak azt követően, hogy a tegnapi német választáson nem sikerült tiszta győzelmet elérnie Angela Merkelnek, s így ködbe vesznek az adócsökkentésre és a munkerőköltségek mérséklésére tett ígéretek. A piac nem szereti a bizonytalanságot, s ebben a helyzetben rendkívül sok a bizonytalanság - vélik az elemzők. CDU 35,2 százalékot szerzett a választásokon, míg a CSU 34,3 százalékot, így elképzelhető, hogy a két párt nagykoalícióra kényszerül. A londoni footsie 0,46 százalékkal 5432 pontra emelkedett, a párizsi CAC 40 0,08 százalékkal 4505 pontra, míg a frankfurti DAX 1,17 százalékkal csúszott lefelé 4928 pontra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!