A hathónapos lejáratú állampapíroknál változatlan maradt a benchmark, a többi esetében vegyesen változtak a referenciahozamok. Emelkedésre csak a tizenkét hónapos lejáratnál volt példa: itt 7 bázisponttal 5,72 százalékra növekedett a hozam.

A rövid oldalon a három hónapos papírok referenciahozama 3 bázisponttal 5,65 százalékra csökkent. A hároméves 6,98 százalékra, az ötéves 7,37 százalékra, a tizenötéves papírok hozama pedig 7,75 százalékra csökkent, mindegyik esetében 5 bázisponttal.

A tízéves papírok referenciahozama egy bázisponttal 7,82 százalékra mérséklődött.

A változásokkal a referenciaátlag 5,65 és 7,82 százalék között szóródik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!