A vén kontinens vezető tőzsdemutatói közül az FTSE 100 0,84, a DAX 1,17, míg a CAC-40 1,14 százalékkal került feljebb. A Fed kamatdöntő ülése utáni helyzetértékelő kommentárja szerint javulás tapasztalható a vállalati költekezések terén, s míg jegybank szerint a kilábalás még jó ideig visszafogott lesz, eddig leginkább gyenge növekedési dinamikát emlegettek. Az indoklásra a bányatársaságok és a bankok is emelkedésbe kezdtek, a Santander 3, míg a Xstrata 2,8 százalékkal erősödött. Ezen felül vállalati gyorsjelentések is mozgatják a piacot. A svéd H&M árfolyama 7,4 százalékot ugrott, miután a társaság 6,15 milliárd koronás negyedik negyedéves profitról, illetve decemberi értékesítéseinek 13 százalékos bővüléséről jelentett. A British Sky Broadcasting papírjai pedig 2,7 százalékkal drágultak azt követően, hogy a médiavállalat első pénzügyi féléves nyeresége 54 százalékkal 256 millió fontra duzzadt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!