Emelkedtek a hozamok a csütörtöki kincstárjegy-aukción

Hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. március 7. csütörtök, 13:49
Fotó: Shutterstock

Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 103,07 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből a központ 30 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 0,37 százalék volt, 1 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 5 bázisponttal magasabb a szerdai 0,32 százalékos másodpiaci referenciahozamnál. A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején 0,41 százalék volt, 2018 elején mínusz 0,01 százalék, 2017 elején pedig 0,26 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 5 éves, változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 8 milliárd forint helyett 9 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 31,22 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK