Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 3 és a 10 éves kötvény a meghirdetett összeg felett, az 5 éves kötvény a meghirdetett összegben kelt el. A megszokott 20 milliárd forint összegben aukcióra vitt 3 éves lejáratú 16/D jelű kötvényt több mint háromszoros túljegyzés fogadta.

A 65,800 milliárd forint ajánlattételből az ÁKK a meghirdetettnél 5 milliárd forinttal többet fogadott el és 25 milliárd forintot értékesített 4,46 százalékos aukciós átlaghozamon, 9 bázisponttal az előző aukciós hozam és két bázisponttal a 3 éves lejáratra szerdán a másodpiacon kialakult 4,44 százalékos referencia hozam felett.

A 18/A jelű 5 éves kötvényt a szokás szerinti 15 milliárd forint összegben vitte aukcióra az ÁKK és az alacsony, 26,232 milliárd forintos jegyzési érdeklődésre a meghirdetett összegben értékesítette. Az aukciós hozam az előzőhöz képest 27 bázisponttal 4,76 százalékra emelkedett, ami 5 bázisponttal haladja meg a 3 éves kötvényre szerdán a másodpiacon kialakult 4,71 referencia hozamot.

A 10 éves lejáratú 23/A jelű kötvényre a meghirdetett 10 milliárd forintnak közel háromszorosa, 29,115 milliárd forint ajánlat érkezett, amiből az ÁKK 13 milliárd forintot fogadott el 5,26 százalékos átlaghozamon, 41 bázisponttal az előző, illetve kilenc bázisponttal az 5,17 százalékos szerdai másodpiaci referencia hozam felett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!