Emelkedtek a New York-i tőzsdeindexek

Emelkedéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde főbb mutatói az egészségügyi és kiskereskedelmi részvények drágulásának, valamint a befektetőknek a decemberre várt kamatemeléshez fűzött reményei hatására.
MTI-Eco, 2015. november 20. péntek, 22:49
Fotó: Reuters

Az S&P 500-as mutató a legnagyobb heti emelkedését produkálta 2014 decembere óta. A Dow Jones indexe 0,52 százalékkal, az S&P 500-as 0,38 százalékkal, míg a Nasdaq Composite 0,62 százalékkal emelkedett a pénteki kereskedésben.

Kereskedők azt mondták, hogy különösen a kiskereskedelmi részvények drágulása erősítette a tőzsdemutatókat, részben néhány ágazati cég kedvező negyedéves eredményére, illetve egyebek között a Nike cégnek arra a bejelentésére, hogy növeli az osztalékot és részvényt vásárol vissza. Erősödtek az energiaipari részvények, miután emelkedett a kőolaj ára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK