Emelkedtek a vezető indexek Európában

A napok óta tartó csökkenés után ismét emelkedéssel zárt csütörtökön a londoni börzeindex, a FTSE közel fél százalékkal 5175,3 pontra nőtt. A bankrészvények mellett jól szerepelt a 4,2 százalékkal emelkedő Vodafone, amelynél az áremelkedését az a hír váltotta ki, hogy Japan Telecom leánycége tárgyalásokat folytat vezetékes telefonszolgáltatásának az eladásáról.
Madarász János, 2002. május 23. csütörtök, 19:36

Rosszul ment viszont a gyógyszeripari papíroknak. Másfél százalékkal gyengült a GlaxoSmithKline, míg az AstraZeneca 1 százalékos veszteséggel zárt. A banki papírok közül a Royal Bank of Scotland 2,4 százalékkal, a HBOS 1,9 százalékkal erősödött. Párizsban a CAC 40 szintén magasabban zárt az előző napinál. Itt jól szerepelt a France Télécom, ami 2,19 százalékkal erősödött, míg az Orange részvényének ára 1,4 százalékkal emelkedett. Ennél is többet drágult viszont a Vivendi Universal papírja, amely 5,48 százalékos javulást tudhat maga mögött.
A frankfurti DAX fél órával a zárás előtt egy százalékos mínuszban 4876 ponton állt, itt a Deutsche Telekom húzta le az indexet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK