Emelkedtek az állampapírhozamok

Csendes délelőtti kereskedés jellemezte az állampapírpiacot, némi élénkülést az egy éves diszkont kincstárjegy aukció hozott. A referenciahozamok szinte minden futamidőben emelkedtek, legnagyobb mértékkel, 11 bázisponttal az éves diszkont kincstárjegy hozama növekedett.
Almási Gábor, 2002. június 6. csütörtök, 16:25

A mai 12 hónapos aukcióra 41 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok, melyből a kibocsátott mennyiség 30 milliárd forint lett. Az aukciós átlaghozam 9.27%-on alakult ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK