Emelkedtek az indexek Ázsiában

Javuló nemzetközi hangulatban többnyire emelkedtek a vezető ázsiai indexek pénteken, követvén az amerikai erősödő tendenciát, amit az váltott ki, hogy a makrogazdasági mutatóknak és a jegybank szerepét betöltő Fed rendületlen monetáris gazdaságösztönzési hajlandóságának köszönhetően javulni látszanak a gazdasági kilátások.
MTI-Eco, 2013. március 8. péntek, 09:02
Fotó: Napi.hu

A tokiói tőzsde vezető indexe, a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója négy és fél éves csúcsra emelkedett, és hosszú idő óta először került 12 ezer pont fölé: 2,6 százalékkal 12 283,62 pontra nőtt.

A szöuli tőzsde Kospi indexe 0,1 százalékos emelkedéssel fejezte be a pénteki kereskedést. Az általános ázsiai tendenciával ellentétben a sanghaji Composite index 0,24 százalékkal, a sencseni Component index 1,05 százalékkal csökkent, miután a befektetők részvényeket adtak el a szombaton napvilágra kerülő februári inflációs adatok előtt.

A hongkongi Hang Seng index 1,40 százalékkal, a tajpeji Weighted index 0,69 százalékkal emelkedett a tokiói tőzsde zárásakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK