Emelkedve vár Európa

A délutáni amerikai makroadatok előtt emelkedéssel kezdték a csütörtököt a vezető európai indexek.
NAPI, 2010. szeptember 23. csütörtök, 09:42
Fotó:

Az FTSE-100 0,59, a DAX 0,76, a CAC-40 pedig 0,66 százalékkal áll szerdai záró értéke felett.

Az emelkedét leginkább a bank-, a technológiai és az autóipari papírok táplálják. A Mitchells & Butlers brit vendéglátóipari vállalat 3 százalék feletti árfolyam-növekedésben van, miután forgalma bővüléséről jelentett, a British Airways pedig a spanyol Iberiával való egyesülési folyamatának előrelépése miatt erősödött közel egy százalékkal.

A bankszektorban a Société Générale 1,66, az Unicredit pedig 1,1 százalékkal áll előző napi zárása felett. A piacok a délutáni amerikai munkaerő- és ingatlanpiaci adatokra várnak, az új lakások számának emelkedése nagyobb lökést adhat a befektetői bizalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK