Emelkedve vár ki Európa

Az amerikai munkaerő-piacokra váró befektetői hangulatban emelkedéssel kezdték a pénteki napot az európai indexek.
NAPI, 2010. szeptember 3. péntek, 09:45
Fotó:

A New York-i tőzsdén csütörtökön kialakult hangulatot követve emelkedéssel kezdték a hét utolsó kereskedési napját a vezető európai tőzsdeindexek, a növekedésnek azonban gátat szabhat az amerikai munkaerő-piaci adatokra váró befektetői hangulat. Az FTSE-100 0,21, a DAX 0,24, a CAC 40 pedig 0,19 százalékkal áll előző napi zárása felett péntek délelőtt.

A BP papírjainak árfolyama 0,36 százalékot emelkedett a nyitást követően, miután a társaság újabb adatokat közölt a Mexikói-öbölben történt katasztrófa költségeiről. Az emelkedést a bankszektor vezeti, a Deutsche Bank 0,35, az UniCredit pedig 0,31 százalékkal áll csütörtöki záróára felett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK