Görögország küzdelme, hogy megoldja a költségvetési krízist, azt jelezheti, hogy könnyebb fizetésképtelenséget jelenteni mint a kiadásokat csökkenteni, ami miatt kockázatosabbakká válhatnak a kötvénytulajdonosok befektetései - idézte Matt Kinget, a Citigroup elemzőjét a Bloomberg. Hozzátette: a kormányok előbb vagy utóbb úgy dönthetnek, hogy nem éri meg vállalni a költségvetési kiadások csökkentésével járó fájdalmat, különösen, ha a kötvények nagy része külföldi tulajdonosok kezében van. A görögországi válság terjedésére irányuló EU-s intézkedések, hasznosak, és arra késztettek más eladósodott euróövezetbe tartozó országokat, mint például Portugáliát és Spanyolországot, hogy időben javítsanak a költségvetésükön - hangsúlyozta. Ugyanakkor nem oldották meg a hosszú távú kérdéseket, amelyek kapcsán még mindig káosz uralkodik - fűzte hozzá. Az európai szuverén kötvények legalább 40 százalékát tengerentúli befektetők birtokolták a Citigroup adatai szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!