Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB monetáris tanácsa (MT) nem nyugtalan a forint mostani erősödése miatt, nincs árfolyamcél. Csak akkor vesszük figyelembe az árfolyammozgást, ha az az inflációs pályát is módosítja, a forint mostani erősödése nem ilyen - mondta az elnök.

A Portfolio.hu szerint Windisch nyilatkozatának elsősorban az a piaci üzenete, hogy a jegybank nem kíván újra a kamatcsökkentés útjára lépni. Ez az olajárak esése miatt vált erősödő várakozássá a piaci szereplők szemében. A várakozást az is táplálja, hogy a januári kamatdöntés utáni közleményben a jövőbeli kamatkilátásokra utaló megjegyzését (miszerint a kamatok nagyon hosszú ideig a jelenlegi szinten maradnak) finoman tompította. Azóta a két alelnöktől - korábban Nagy Mártontól, most Windischtől - érkezett olyan üzenet, hogy továbbra is kitart az 1,35 százalékos kamatszint mellett a jegybank.

A hírre az euró bő egy forintot gyengült, de azóta a kurzus újra 310 fölé került, ledolgozva a hirtelen mozgás jó részét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!