Emlékkiállítás a Magyar Nemzeti Bank-ban

Száz évvel ezelőtt, 1906. február 9-én született André Kostolany, a tőzsde tiszteletbeli elnöke. Nevezték őt tőzsdegurunak, spekulánsnak, pénzügyi szakértőnek és újságírónak egyaránt, akinek az élete - művészettörténeti és zenei tanulmányait követően - egyfolytában a tőzsde körül forgott.
NAPI Online, 2006. április 11. kedd, 10:28
Fotó:

A jubileum alkalmából a Budapesti Értéktőzsde több rendezvénnyel is adózik André Kostolany emlékének, melynek egyik állomása a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontjában ma nyíló emlékkiállítás, melyet május közepéig tekinthetnek meg az érdeklődők hétköznap 9.00 és 16.00 óra között.

A Budapesti Értéktőzsde időszaki kiállítása André Kostolany életútját mutatja be: a gyermek, az író, az újságíró és tőzsdeszakember életének egy-egy pillanatát megörökítve. Köszönettel tartozunk Françoise Kostolanynak, aki eddig Magyarországon még nem látott fotókat és könyveket bocsátott a kiállítás szervezőinek rendelkezésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK