Energiatakarékos tanácsadót vett a Démász

A Démász Rt. hétfőn bejelentette, hogy megvásárolta a csongrádi székhelyű, 20 millió forint alaptőkéjű Groppo Energiatermelő Részvénytársaság részvényeinek 51 százalékát. Mint a szegedi áramszolgáltató illetékesétől megtudtuk, az energiatakarékossági szolgáltatással foglalkozó társaság profilja jól illeszkedik a Démász két évvel ezelőtt indított ESCO (Energy Saveing Company) programjába.
NAPI, 2002. június 17. hétfő, 20:00

Ennek keretében az áramszolgáltató a nagyobb fogyasztóknál végez energiahatékonysági tanácsadást és szolgáltatást. A fogyasztó a szolgáltatótól megrendelt hatékonyságnövelő beruházást az az által elért megtakarításokból kell, hogy törlessze, s cserébe hosszú távú, 10-15 éves szerződést köt az áramszolgáltatóval. Ezzel a szolgáltató minél több nagyfogyasztóját próbálja hosszú távra megtartani, így biztosítva be magát az árampiaci liberalizáció idejére is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK