Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság részvényeivel való kereskedést április 27-én függesztették fel. A tájékoztatás szerint az MNB a beszerzett adatok alapján korábban megállapította, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az nyrt. előző könyvvizsgálójával szemben minőségellenőrzési eljárást folytatott le, majd az nyrt. 2014. évi beszámolójának 90 napon belüli ismételt vizsgálatára kötelezte. Az audit ismételt elvégzése alapján a könyvvizsgáló megállapította, hogy a korábban kibocsátott független jelentés nem megfelelő. Ezért a jogszabályok szerint azt a könyvvizsgáló visszavonta. A jegybank így a jogsértő állapot megszüntetéséig felfüggesztette az nyrt. részvényeit.

A társaság július 5-én teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét, és megfelelően közzétette 2014. évi éves jelentését, az MNB pedig intézkedett az értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról.

A könyvvizsgáló a kibocsátó éves beszámolóját ellenvéleménnyel látta el. A nemzetközi könyvvizsgálati standardok szerint a könyvvizsgálónak ellenvéleményt kell kiadnia, ha elegendő és megfelelő bizonyítékot gyűjtött össze és arra a következtetésre jutott, hogy a hibás állítások önmagukban vagy összességükben lényegesek és egyben átfogó hatásúak a pénzügyi kimutatások szempontjából - tartalmazza a közlemény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!