Ennek kéne megfognia az OTP-t

Alacsony forgalmú napra számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén a piaci szakértők, akik szerint a magyar inflációs adat és a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülése jegyzőkönyvének publikálása mozgathatja meg az árfolyamokat.
MTI-Eco, 2012. július 11. szerda, 08:50
Fotó: Napi.hu

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője alacsony forgalmú napot vár a BÉT-en, kis mínuszos nyitás után. Hozzátette, hogy az amerikai gyorsjelentési szezon, valamint az MNB és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntő üléséről nyilvánosságra kerülő jegyzőkönyvek, illetve a német kötvényaukció mozgathatják meg az árfolyamokat. Azt OTP kapcsán elmondta, hogy a 3 450 forintos árfolyam jelenthet támaszt.

A CIB Bank reggeli elemzése szerint szerdán szintén a legfrissebb inflációs adatok, illetve a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi üléséről közzétett jegyzőkönyv állhatnak a figyelem középpontjában, de a hangulatot továbbra is elsősorban a külső tényezők alakíthatják.

Európában a keddi Eurogroup ülés nem igazán nyugtatta meg a piaci szereplőket, akik elsősorban az euróövezeti állandó válságkezelő rendszer (ESM) jövője miatt aggódnak - írja a CIB, emlékeztetve arra, hogy a német alkotmánybíróság vizsgálja, hogy a válságalap, illetve az új költségvetési keretrendszer kompatibilis-e a német jogszabályokkal. Azt azonban nem lehet tudni, hogy mikorra várható döntés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK