Ennél még minden sokkal drágább lehet

A legendás, magyar származású befektetési szakértő, Birinyi László szerint a részvénypiacok az előttünk álló 2 évben is folytathatják az emelkedést, portfóliójának legnagyobb komponense, az Apple kapcsán viszont már aggodalmainak adott hangot a CNBC-nek adott interjújában.
portfolio.hu, 2015. augusztus 6. csütörtök, 11:30
Fotó: Napi.hu

Birinyi szerint az S&P 500 index az elkövetkező 2 évben 3200 pontig emelkedhet, azaz több mint 50 százalékkal értékelődik még fel a jelenlegi szintekhez képest. A legendásan optimista befektető hangsúlyozta, amit igazán üzenni akarunk most az embereknek, az az, hogy tartsanak ki a részvények mellett. Ne hagyják, hogy a rossz hírek elhomályosítsák őket - olvasható a Portfolio.hu-n.

A világ talán legfontosabb részvénypiaci indikátora az elmúlt 3 évben több mint 50 százalékot emelkedett, az idei évet tekintve pedig 2 százalékos erősödést ért el. Birinyi megjegyezte, az olyan tőkepiaci események, mint Kína vagy Görögország idén láthatóan megijesztették a befektetőket, a Birinyi Associates vezetője azonban igyekszik eloszlatni azokat az aggodalmakat, melyek szerint a több éve tartó bika piac kifulladóban van.

Nincs oka annak, hogy miért ne mehetnének még feljebb a részvényárak - mondta a szakértő.

Egyedi részvényekben most nagyobb fantáziát lát, mint bizonyos szektorokban, a Chipotle, a Google és a Visa kapcsán is optimista, szerinte a részvények árfolyama tovább emelkedhet.

Vannak persze olyan folyamatok is, amik már aggasztják a befektetési szakértőt. Portfóliójának legnagyobb komponense, az Apple például az utóbbi 5 kereskedési napon 6 százalékot veszített értékéből, aminek egyelőre nem látja az okát Birinyi.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.08.06 11:33

... legendás, magyar származású befektetési szakértő, Birinyi László szerint a részvénypiacok az előttünk álló 2 évben is folytathatják az emelkedést, ...


...na ilyenkor kell eladni ...,de gyorsan ....haha...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html