Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 38,03 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK 30 milliárd forintot fogadott el - írja az MTI.

Az aukciós átlaghozam 0,03 százalék volt, 2 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult 0,05 százalékos átlaghozamnál, és 3 bázisponttal magasabb a szerdai 0,00 százalékos másodpiaci referenciahozamnál. (Nullás hitelt kap a magyar állam.)

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején 0,26 százalék volt, tavaly év elején 0,93 százalék, 2015 elején 1,79 százalék, 2014 elején pedig 3,07 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 5 éves változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 7 milliárd forintos összeg helyett 8 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 12,95 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!