Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ÁKK a 3 és 10 éves kötvényekből 20-20 milliárdot, az 5 évesekből pedig 30 milliárdot kínált fel a befektetőknek - írja az MTI.

A 3 éves kötvények aukciója az előző aukcióhoz képest 7 bázisponttal magasabb, 1,01 százalékos átlaghozammal zárult, ami egyébként 4 bázisponttal elmarad a szerdai másodpiaci hozamtól.

Az 5 éves kötvényeknél 1,48 százalék lett az átlaghozam. Ez az előző aukcióhoz képest 19 bázispontos emelkedésnek felel meg, 3 bázisponttal elmarad a szerdai szinttől.

A 10 éves kötvényeket 2,18 százalékos átlaghozammal vitték el, ami 10 bázisponttal haladja meg az előző aukció átlagértékét. A szerdai másodpiaci hozamnál viszont 6 bázisponttal alacsonyabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!