A hírek szerint a gyógyszerkassza állami támogatásának 2012-2014-ben 83-120-120 milliárd forintos csökkentését a következő években a gyártó cégek befizetéseinek növelésével szeretnék elérni. Ennek keretében mind a gyógyszereke utáni befizetési kötelezettség, mind az orvoslátogatók után fizetendő díj 50 százalékkal emelkedne.

Ez az Equilor Zrt. elemzőinek becslése szerint éves szinten 1,1-1,2 milliárd forintos kiesést jelentene mindkét gyógyszercég esetében, ami az Egis várható eredményét 6, a Richterét 2 százalékkal csökkentené.

Ugyanakkor a gyógyszerkassza-finanszírozás várható csökkentésének hatásait egyelőre nehéz számszerűsíteni a pontos részletek hiányában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!