Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hatalmasat rallyztak a hétfői kereskedési napon a Fidesz újabb választási győzelmét követően a Mészáros Lőrinc nevéhez köthető részvények a Budapesti Értéktőzsdén. A Konzum, az Opus, a CIG Pannónia és az Appeninn részvények csak ezért nem drágultak 15 százalékot meghaladó mértékben, mert erre a tőzsde kereskedési szabályok nem adnak lehetőséget.

Az áremelkedés ráadásul az egyik részvény, a Konzum esetében újabb hajtóanyagot kapott, megjelent az első brókeri elemzés a papírról, amely megállapításai szerint a részvény a jelenlegi tőzsdei árfolyamnál is többet érhet, 4175 forintot.

Az elemzést az MKB Bank elemzési központja készítette, a fair árfolyamot az árfolyam/könyv szerinti érték mutató alapján tartják indokoltnak. Az elemzés szerint a Konzum reális árfolyam/könyv szerinti értéke 2,13-as, s mivel a társaság jelentése szerint az IFRS konszolidált saját tőke részvényenkénti értéke 1958 forint, ebből adódik a fenti érték.

A készpénzáramlást figyelembe vevő mutatók (DCF, EV/EBITDA stb.) alapján nem árazták be a részvényt. Az elemzés lábjegyzetében felhívják a figyelmet:

"A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. az MKB Bank Zrt. legnagyobb részvényesének a Metis Magántőkealapnak az alapkezelője. A Metis Magántőkealap törvényes képviseletében a közvetlen szavazati jogokat a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. gyakorolja teljes egészében. A Konzum Nyrt. a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. 47 százalékos részvényese."

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!