A Richter április 26-án tartja közgyűlését. Az osztalékfizetés után fennmaradó adózott eredményt az igazgatóság az eredménytartalékba javasolja helyezni - írja az MTI.

A Richter tavaly 72 forintos osztalékot fizetett részvényenként a 2015-ös eredmény után, egy évvel korábban pedig 33 forintot.

A Richter Gedeon Nyrt. konszolidált nettó nyeresége 17,5 százalékkal nőtt 2016-ban, 63,27 milliárd forintot tett ki. A társaság éves árbevétele 389,69 milliárd forint volt, 6,7 százalékkal több, mint az előző évben, euróban mérve 6,1 százalékkal emelkedett a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint. Az export árbevétel 6,5 százalékkal 1,136 milliárd euróra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!