Ennyit lehetett érezni Budapesten az észak-koreai válságból

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 254,64 pontos, 0,68 százalékos csökkenéssel, 37 465,26 ponton zárt hétfőn - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2017. szeptember 4. hétfő, 18:41
Fotó: Napi.hu

A Mol árfolyama 265 forinttal, 1,12 százalékkal 23 395 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,24 százalékkal 10 255 forintra esett, forgalmuk 2,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,82 százalékkal 483 forintra gyengült, forgalma 163,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,76 százalékkal 6565 forintra esett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek a pénteki záráshoz képest.

Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1 csatornán elmondta, az észak-koreai válság miatti kedvezőtlen nemzetközi hangulatban nagyobb csökkenéssel nyitottak az európai tőzsdék, de a nap folyamán valamennyire megnyugodtak a befektetők, a német részvénypiac például csaknem ledolgozta a kezdeti mínuszokat a kereskedés végére.

A magyar tőzsde ehhez képest kicsit rosszabbul teljesített, de az elmúlt időszakot megvizsgálva összességében még így is felülteljesítő a BÉT - jelezte a szakértő.

A vezető részvények közül a Mol árfolyama esett leginkább, az OTP viszont stagnált, szűk kereskedési sávban mozgott hétfőn - tette hozzá.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK