Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Júliusban a részvényforgalom 169,4 milliárd forintot tett ki, ami alacsonyabb a júniusi 212,2 milliárd forinthoz képest, de még a szokásosan alacsony nyárközepi forgalmakhoz képet is kisebb. A forgalom 2017 júliusában 198,2 milliárd forint volt - tették hozzá.

A napi átlagos kereskedési érték júliusban 7,7 milliárd forint volt, ami szintén alacsonyabb, mint a megelőző havi (10,1 milliárd forint), illetve az egy évvel korábbi (9,4 milliárd forint).

A BÉT emlékeztetett: a nemzetközi börzék változékonyak voltak júliusban. A globális politikai híreket, így a tőkepiaci mozgásokat szinte kisajátította Donald Trump amerikai elnök, aki a Twitteren megfogalmazott üzeneteivel sokszor megmozgatta a piacokat.

A BÉT részvényszekciójában a négy kiemelten fontos papír közül a Richter-árfolyama 3,7 százalékkal esett, az OTP, a Mol és a Magyar Telekom szinten maradt.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy kiemelkedett az Opus Global track recordja, de egy hónapos távlatban most 13,2 százalékkal lefelé korrigált a részvény.

A forgalmi listát ezúttal is az OTP részvényei - 70 milliárd forint - vezették, de ezúttal a Richter - 54,5 milliárd forint - jött fel a második helyre és a Mol - 25,9 milliárd forint - csak harmadik lehetett.

A 338,8 milliárd forintos duplikált forgalomból a befektetési szolgáltatók közül júliusban a Concorde Értékpapír hasította ki a legnagyobb szeletet - 95,6 milliárd forinttal -, amelyet a Wood & Company követett - 80,6 milliárd forintos kereskedési értékkel - és az Equilor ismét beért a harmadik helyre - 52,9 milliárd forintos forgalommal.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!